HAKIKAT KEBAHAGIAAN SEBENAR! WAQAF SET PENGURUSAN JENAZAH

   Kebahagiaan adalah sesuatu yang terlalu besar untuk dibincangkan. Ada orang bahagia punya harta yang banyak, ada orang bahagia punya keluarga di sisinya. Kebahagian setiap orang berbeza- beza . Jadi apakah sumber kebahagiaan anda ? Terdapat satu kisah tentang seorang perempuan di mana beliau mempunyai segala kelebihan namun di akhirnya beliau mula sedar tentang ketaqwaan kepada Allah. Perempuan tersebut berkata bahawa:

Bagaimana cara untuk mencapai taqwa ? Nabi SAW bersabda :

KEBAHAGIAAN DENGAN MEMBANTU ORANG YANG MEMERLUKAN!

   Terdapat sesetengah orang bahagia dengan hanya membantu orang yang memerlukan. Walaupun sedikit namun kebahagiaan tersebut tetap dirasai. Sedekah yang sedikit tapi berterusan, sedekah yang sedikit tapi sentiasa dilakukan dan sedekah yang sedikit dikerjakan bersama keikhlasan. Bukankah sedekah sebegitu merupakan sedekah yang besar dan dipandang mulia disisi Allah? Malah dengan sedekah yang sedikit kata orang alim :

   Penaung Ad Diniah iaitu Ustaz Zakaria Awang Al-Ahmadi turut sama membuat agihan bersama wakil masjid. Subhanallah, terasa nikmat kebahagiaan tersebut bagi kami sebagai pemegang amanah anda.

   Set pengurusan jenazah tersebut bukan sahaja memudahkan urusan si mati untuk ke negeri abadi malah menjadi pemudah urusan orang hidup yang bakal menguruskan jenazah, MashaAllah . Jom sama – sama kita perbanyak-kan sedekah walaupun sedikit kerana sedekah yang sedikit bakal menjadi banyak jika kita sama-sama lakukan .